Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg snakke med kjæresten min om mine mørke sider

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min har vært sammen i over 2 måneder nå, og vi er begge veldig lykkelige:) Problemet er at jeg aldri har vært særlig flink til forhold, i og med at jeg har alltid tenkt at det leder til katastrofe osv...så jeg har helst bare holdt meg unna sånt. Helt til jeg ble kjent med han da. Jeg har alltid vært redd for å snakke om følsene mine, og jeg har hatt problemer med å stole på folk. Jeg vet ikke hvorfor, men sånn er det. Siden jeg nå er i et forhold vil jeg bare at vi føler at vi kan fortelle hva som helst til hverandre, og det vet jeg at vi kan. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle han om mine (mørke sider). Altså at jeg sleit med bulimi i flere år etter at broren min døde. Og mine utseende problemer, at jeg er usikker osv..:/ Jeg vil fortelle han alt, og jeg vet han ville fortsått meg og støttet meg uansett.. Men jeg er bare redd for hva han vil si, og hvordan jeg skal si det. Hvordan skal jeg takle dette? Jeg er bare så usikker.. Hilsen usikker jente..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller spørsmål til oss. Gratulerer med kjæreste, så koselig. Ja man kan bli litt overrasket når man har hatt en frykt i seg når det gjelder kjæresteforhold og at ting kan gå dårlig etter en stund, også lever man i et forhold hvor ting føles veldig bra. Det er en fin følelse og noe dere kan forsøke å fortsette å bevare i forholdet. Det er godt at du føler dere kan snakke om alt, åpenhet og lojalitet er fine egenskaper i et forhold. Det er forståelig at du ønsker å fortelle han om fortiden din. Hva med å ta det litt stegvis? Når du blir mer og mer kjent med han og trygg på forholdet så kan du åpne deg litt og litt angående fortiden din. Hva med å begynne å fortelle, også kan du si til han at om han har spørsmål så kan han stille dem, når du har fortalt det du hadde på hjertet.

Vær obs på at det kan være han lurer på ting som kan være ukomfortabelt å svare på, og du trenger heller ikke svare på ting du ikke vil. Du har opplevd flere ting i livet ditt som har vært vanskelig, du har sikkert lært mye på veien også. Jeg ville heller ikke tenkt at dette er dine ''mørke'' sider, men heller en annen side av livet. Hvis du avdramatiserer situasjonen kan det føles lettere, å bare fortelle det som det oppleved/oppelvdes for deg, så er det lettere for han å lytte og være støttende. Det kan være at han synes det er vanskelig å håndtere en sånn historie, så gi han litt tid. Selvom åpenhet og ærlighet er kjempe fint i et forhold, trenger du ikke fortelle alt på en gang. Fortell det du er komfortabel med, og la resten vente til senere. Hvis det er noe spesielt han skal vite, så er det fint å nevne dette.

Hvis du har en god venn så kan det være fint å snakke med han/hun om dette også. Du kan også nevne for han at om hvis han føler behov for det, kan han snakke med noen som kjenner til din bakgrunn. Når du forteller noe sånt, så er du ikke alene om å bære på det, og det kan også kjennes befriende.Det er også greit å ha i bakhodet at du skal være komfortabel med at han vet disse tingene, hvis deres forhold til hverandre endrer seg. Ønsker deg lykke til og legger ved artikler under som er fine å lese.Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse