Hopp til hovedinnholdet

Jeg har følelser for læreren min. Burde jeg si det?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 (blir snart 18) år, og jeg føler noe for læreren min, jeg kan ikke si at jeg er forelsket i ho men jeg trur jeg har noen følelser for ho. Hun er i midten av 40 årene og jeg finner ho til å være veldig pen så jeg driver å smugtitter på ho endel. Siden jeg går i en liten klasse så har vi alle veldig bra kontakt sammen, og jeg har 3 lærere som jeg stoler 100% på og som har hjulpet meg mye, men er spessielt den ene læreren min jeg har disse følelsene for. Vi har en veldig nær kontakt og ho ler av meg oftr og vi tuller veldig mye men det gjør vi alle i klassen så det er forsåvit ikke noe spessielt. Men sellom jeg kan snakke med alle lærerene mine om alt, så er det ho jeg har disse følelsene for jeg velger å gå til. jeg sender ho meldinger når jeg sliter utenom skolen og trenger noen å snakke med, og ho sier at ho setter veldig pris på det og hjelper meg så godt ho kan. Spørsmålet mitt er at burde jeg si det til ho? Eller er det noe annet jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er flott at du har et så fint forhold til lærerne dine og at du får hjelp når du trenger det! Det er ikke uvanlig å utvikle følelser for en lærer, for ofte er det er person som viser omsorg for deg og som du tilbringer mye tid med. Men disse følelsene må du rett og slett prøve å glemme, for det kan ikke bli noe mellom dere. I tillegg til at det er ulovlig for lærere å ha et romantisk forhold med en elev, så er aldersforskjellen mellom dere veldig stor, og hun har jo et liv utenom skolen også. Ved å fotelle eller vise følelsene dine for henne vil du nok bare gjøre det ubehagelig for henne, og det vil jo være vanskelig for henne å fortsette å hjelpe deg så mye utenfor skolen, i fare for at det skal mistolkes. 

Derfor anbefaler jeg deg å prøve å komme over de følelsene du har for henne og tenke på henne kun som en lærer. Prøv gjerne også å bli bedre kjent med jentene i klassen din og ellers, kanskje er det en av dem du kan utvikle følelser for isteden. Jeg legger ved en artikkel du bør lese.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell