Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp til å snakke med henne

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt på 15 år. I sikkert snart 5 år har jeg ønsket å blitt sammen med noen, men det har liksom aldri blitt noe av. Jeg har 2 måneder igjen av 10.ende men er fortsatt ikke forelsket i noen i klassen. Og det er det som gjør det så vanskelig. For de virkelige pene jentene går gjerne i 9.ende og 8.ende. Og hvordan legger man an på ei 13 år gammel jente?? Jeg tror problemet mitt er å ta kontakt med den jenta jeg ønsker å bli kjent med. Forelskelse ved første blikk er bare teit etter min mening, man må bli kjent først. Jeg har lest flørtetipsene på ung.no osv, men ser ikke noe som passer meg dessverre. For snart 3 år siden ble jeg kjent med ei jente igjennom facebook, hun bor like utenfor byen jeg bor i og det er vanskelig å treffe henne. Som jeg aldri har før. Vi har bare snakket på nettet, men jeg kjenner folk som kjenner henne. Hun har ikke snakket til meg på over et halvt år nå.. Men jeg er fortsatt forelsket i henne (kind of) og jeg trenger hjelp til å snakke med henne...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Godt at du allerede har ''jobbet'' litt med utfordringen selv og lest artikler som kan hjelpe deg videre. Det er ofte et stort ønske hos de fleste å ha noen de kan være glad i, og noen som er glade i en selv. Siden du ikke synes noen er interessante i klassen din, så trenger du ikke å presse deg selv til å bli interesserte i dem. Det er ofte slik at gutter liker jenter som er litt yngre og det kan gå helt fint. Her gjelder de ''vanlige flørtereglene'' ved å smile, vise at man er åpen for kontakt, og gjerne litt frampå i starten, for eksempel.

Siden du nevner en jente høres det ut som at hun er litt viktig for deg. Hva med å begynne å snakke med henne igjen? Siden dere har hatt kontakt før, hva med å åpne med noe som: Hei. Hvordan går det? Jeg synes det var så koselig når vi snakket sammen tidligere, og kunne ønske vi kunne ta opp kontakten igjen. Jeg synes du er .... (et kompliment; et fint menneske, en god person å snakke med, snill, hyggelig, søt; hva som passer deg å skrive som beskriver henne med få ord, men på en fin måte).

Siden hun bor utenfor byen du bor i så sier du selv at det er vanskelig å få truffet henne. Snart er det sommerferie, og da kan det jo være en mulighet til å treffe henne da. Det er bedre å gjøre noe med saken, enn å gå rundt å tenke på det. Hvis du føler det er vanskelig og at det er for mange hindringer i å utvikle bekjentskapen med henne, da tror jeg det er best at du tenker deg om og går videre og fokuserer på andre ting i en periode. Når du begynner på videregående til høsten så kan det også være at du treffer noen der. Legger ved artikler som kan være bra å lese. Ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse