Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt på 19 år

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år er og er kjempe forelsket i en gutt som er 19 nå. Jeg er født i 00 og han er født i 96. I det siste har vi fåttlitt øyekontakt her og der og flørtet litt. Jeg vetikke om han liker meg bare er hyggelig. Dessuten har jeg aldri hatt en kæreste. Hva skal jeg gjøre? Er det lovlig? Hvordan vet jeg at han liker meg? Og hvordan kan jeg snakke med han uten å dumme meg helt ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Det er vanlig at jenter i din alder blir forelsket i gutter som er eldre. Det er fire år mellom dere, og det er nok i meste laget når du er så ung. 

Gutter tenker noe annerledes enn jenter, og er ofte veldig opptatt av det fysiske. Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Det er viktig at du ikke lar deg presse til noe du ikke vil, eller er klar for. Når man er 19 år har man ofte andre tanker og forventninger enn om man er 14 år, og omvendt. 

Selv om du er forelsket i han, tror jeg det vil være lurt av deg å finne noen på din egen alder. Det er ikke greit at han flørter med deg, siden han er voksen og du er et barn. Dere kan være venner, men jeg vil råde deg til å holde det der. 

Jeg tror det kan være lurt av deg å snakke med noen voksne du stoler på om dette, f.eks. foreldre eller helsesøster. 

Jeg legger ved noen artikler jeg håper vil være til nytte. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell