Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 6 år eldre, føler meg helt fortapt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 år å har likt en 21 åring i noen måneder nå. Og jeg hater det, jeg føler meg så håpløs, siden jeg er litt sjenert er ikke jeg den som tar kontakt og alt sånt. Jeg har bare møtt han 6 ganger, og jeg har drømt om han flere ganger. Jeg vet egentlig ikke så mye om han utenat det som står på nett og det jeg vet etter å ha møtt han. Men jeg føler meg så ulykkelig å tenker at jeg bare er teit og har et teit "tenårings crush" og vil helst bare glemme han men det går ikke fordi han bare popper oppi hodet mitt hele tiden, er det noe som minner meg om han tenker jeg på han, og da blir jeg bare mer lei meg. Og jeg føler at hvis jeg tar kontakt og han ikke har de samme følelsene som meg, av å tenke på det føler jeg meg fortapt. Hilsen en frustrert jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er lett å bli småforelsket i folk som er litt eldre, men her er aldersforskjellen tross alt ganske stor. Han er 6 år eldre enn deg, og du er bare 15 år. Når du ikke kjenner han så godt så er det så lett å forestille seg hvordan han er, og hvordan dere to ville ha hatt det sammen, og da kan det fort føles ut som om man er forelsket. Sjansen er stor for at det ikke ville ha vært slik som du hadde tenkt dersom du hadde blitt ordentlig kjent med han.

Det er klart du kan prøve å bli kjent med han og ta kontakt med han, men du m være klar over at det er veldig liten sjanse for at dere blir sammen. Det er nok ikke så mange 21-åringer som er interessert i å bli sammen med en som er 6 år yngre. Han er ferdig på videregående og du går enda på ungdomsskolen. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell og tenk over alle de utfordringene som kan oppstå når man er sammen med en som er så mye eldre. 

Jeg tror at det beste for deg er å prøve å komme over dette. Jeg skjønner at det føles håpløst, men det kommer til å gå over. Prøv å heller se etter gutter på din egen alder, flørt med gutter som går på skolen din og som du møter på fritiden og prøv å bagatellisere denne forelskelsen mest mulig. Det kommer til å gå over!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell