Hopp til hovedinnholdet

Spiller alder en rolle?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 12 år. Er ikke så kjempelenge til jeg blir 13 år. Jeg lurer på om alderen gjør noe. For jeg liker en som er mye gammlere en meg, å hvordan kan jeg se på han, at han liker meg? Jeg tenker på han nesten hver kveld/natt. Å hvordan kan jeg finne ut om han har kjæreste? Jeg håper dere kan hjelpe meg....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


På mange måter spiller alder en liten rolle. Det er jo tross alt bare et tall. Likevel avgjør det mye i slike situasjoner. Nå nevnte jo ikke du hvor stor aldersforskjell det er snakk om, men det virker som om det er en ganske stor forskjell. Da bør du uansett være forsiktig før du gjør noe du ikke kan endre på. Alder kan bety både svært mye og svært lite. Det er helt individuelt. Men da er det uansett viktig å tenke ekstra nøye gjennom situasjonen og hvilke følger aldersforskjellen kan ha.

Det finnes flere tegn du kan se etter for å finne ut om han liker deg. Om han gir deg ekstra oppmerksomhet, tar initativ, søker øyekontakt, prøver å få deg til å le osv, kan det bety at han er interessert. Legger ved en artikkel som utdyper dette litt. Når du skal finne ut om han har kjæreste vil selvfølgelig det letteste være å spørre han rett ut. Jeg skjønner at dette kanskje ikke er dte du har mest lyst til, men det er likevel det letteste. Ellers kan du jo også høre med vennene hans eller sjekke facebooken hans og se om det står noe der:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell