Hopp til hovedinnholdet

Blir bare forelsket i eldre gutter

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg har ett slags "problem" eller hva jeg skal kalle det.. Jeg forelsker meg bare i eldre gutter enn meg selv. Jeg selv er jo 13 år, og jeg har bare vært forelsket i folk på min alder bare 1 gang før. Han var like gammel som meg. Men alle andre gangene er det gutter på 18+ ..!! Likte en gang en på 24.. Men det gikk over. Nå liker jeg en på 18 igjen.. Han er egentlig min bestevenn, alle synes det er rart siden han er 18 og jeg er 13... Men jeg synes ikke det.. Hva skal jeg gjøre?! Forelsker meg bare i eldre og det har jeg alltid gjort..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes ikke det er noe galt i å være venn med noen som er eldre. Men jeg håper at du er klar over alle utfordringene som føler med å være sammen med noen som er så mye eldre. Det er heller ikke sikkert at vennen din ser på deg som noe mer enn en venn - du er tross alt 5 år yngre enn han.

Det er ikke uvanlig å kunne bli betatt av eldre menn, men man må være klar over hva det er og hva det kan være. Det er lett å bli betatt av eldre menn siden man ser på dem som mer modne, og ser kanskje litt opp til dem. Det kan hjelpe å prøve å bagatellisere det hele og tenke at det bare er en småforelskelse. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om å være forelsket i læreren - den handler også litt om det å generelt være forelsket i noen som er mye eldre. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell