Hopp til hovedinnholdet

Holder på med en som er 7 år eldre - er aldersforskjellen for stor?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er 15, snart 16 år gammel og har et ganske stort dilemma. Jeg har blitt forelska i verdens herligste gutt, han er serriøst den snilleste og godeste gutten jeg vet om, men det er et problem, han er 7 år gamlere enn meg(!) Vi har holdt på noen måneder nå, og jeg har snakka med foreldrene og vennene mine om han og aldersforskjellen, både foreldrene mine og vennene mine har blitt ganske godt kjent med han, og de ser selv at det ikke finnes noe ondt i han, haha. De støtter meg veldig, da alle skjønner at jeg er såpass moden at jeg aldri kunne blitt sammen med en på min egen alder uansett.. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, det føles jo ut som om vi allerede har et forhold da, og jeg kunne ikke drømt om å finne noen andre nå, han støtter meg uansett, og vi har de samme interessene som gjør at vi kan sitte i timesvis og snakke om dem! Han er helt perfekt! Men.. det er jo 7 år, og jeg innser selv at det er ganske drøyt, hva synes du/dere jeg burde gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

7 år er en veldig stor aldersforskjell, og spesielt når du bare er 15 år. Det er mange utfordringer som kan oppstå når aldersforskjellen er så stor, og du må vurdere alle i forhold til deres forhold. Jeg har lagt ved en artikkel som handler om aldersforskjell i kjæresteforhold.

Når det er sagt så er det opp til dere om dere synes det er en for stor aldersforskjell eller ikke. Jeg tror jo at når du først har begynt å tvile på dette så er det kanskje fordi du ser noen av utfordringene selv. Han er mye eldre enn deg, og selv om du er moden så kommer du til å merke den aldersforskjellen. Du kommer til å måtte være hjemme når han skal på byen - og det i tre år til (kanskje 5 hvis han skal på 20-årssteder). Det kommer til å bli vanskeligere å skulle være sammen med venner av dere fordi aldersforskjellen blir så stor, og han kommer kanskje til å ville å flytte etter hvert for å jobbe eller studere. Hvis man tenker langt fram i tid så kommer han antakeligvis til å bli klar for å få barn og etablere seg tidligere enn du gjør. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell