Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å bli forelsket i så mye eldre menn? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har stilt det samme spørsmålet før, men glemte koden. Desperat for å få svar. Jeg er 19 år og er forelsket i kjørelæreren min som er på 40 år. Jeg prøver å ikke ha noen følelser for han, og heller være glad i han som en venn og se på han som en flink og morsom kjørelærer (for han er utrolig flink, jeg lærer masse av han). Noen ganger funker det av å tenke slik, og andre ganger ikke. Det har seg at jeg interesserer meg i menn eldre enn meg, så lurer på om det er normalt? Og eventuelt hva jeg kan gjøre for å slutte med det? Og er det galt av meg å like en med så stor aldersforskjell? Jeg interesserer meg mer i eldre menn enn det jeg gjør i gutter på min alder. Jeg ser da for meg de kjekkere enn dem på min alder, selvom det kan hende jenter på min alder ikke gjør det samme. Versåsnill å svar meg fort, slik at jeg får orden på det til de neste kjøretimene. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke unormalt å kunne bli forelsket i eldre menn, men man er nødt til å sette grensen et sted. Når mannen er 21 år eldre enn deg så er du langt over den grensen. Når han er 40 år gammel så er det jo mer naturlig at han skulle vært en kompis av faren din enn at han skulle vært kjæresten din. 

Jeg skjønner at du synes dette er vanskelig å takle, men det positive er jo at du ikke kommer til å se han noe mer når du er ferdig med kjørelæring og oppkjøring. Da kommer det ikke lengre til å være et problem, og jeg tror du kommer til å komme relativt fort over det. Akkurat nå må du bare prøve å skyve de følelsene unna mens du er på kjøretimer. Det handler jo bare om å ikke tenke at du er forelsket. Det er ingenting galt i å synes det er morsomt å være på kjøretimer og heller ikke det å tenke at kjørelæreren er kjekk. Det handler bare om å være klar over at det ikke kan bli noe mer mellom dere enn det det allerede er.

Jeg ville gitt gutter på din alder en sjanse! Det er jo ikke sånn at du bare må være med gutter som er akkurat like gamle som deg - det er ingenting galt i å være med noen som f.eks. er 23 år gammel. Men du må være innstilt på det. Du må ikke tenke at "jeg liker ingen gutter på min alder". Du må være åpen for å møte noen som kan være kjekke, interessante eller spennende. Jenter blir ofte sammen med eldre gutter, men det må jo ikke være 20 år eldre menn. Les gjerne de to artiklene jeg har lagt ved. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell