Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg kutte ut forholdet på grunn av aldersforskjell?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg holder på med en som er 17 blir 18. Jeg blir 15 til neste år.er det stor forskjell.burde jeg kutte ut med èn gang?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Aldersforskjell er alltid et vanskelig tema. Det kan være mange år mellom noen, men fortsatt fungere helt fint fordi man er på det samme mentale stadiet. Det er klart at 4 års forskjell gjør et inntrykk, men her må du nesten kjenne litt på hva du føler for han. Føler du at dere er på samme følelsemessig stadie?  Synes du det er ukomfortabelt at det er noen år mellom dere? I det store og det hele er ikke 4 år ekstremt stor forskjell, men når man er såpass unge virker det som svært mye. Kjenn litt på det de neste ukene. Om du føler at han er for gammel for deg eller at det er for stor forskjell så kan det være en idè å avslutte det. Du må ta et valg du føler deg komfortabel med. Uansett kan det være lurt å tenke over den seksuell lavalderen og konsekvenser dette forholdet kan få. Men i bunn og grunn er det du og dine følelser som ta valget.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell