Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en han er hjelpetrener for. Hva skal han gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har aldri vært forelsket i noen, og mine seksuelle tenninger har gått litt alle veier kan du si. Når jeg var liten tenkte jeg alltid at jeg var en vanlig heterofil gutt, bortsett fra kanskje at jeg var litt sjenert og ikke like god i fotball som andre på min alder. Seksuelt varierer det hvilket kjønn jeg tenner på. Og når det gjelder småforelskelser tror jeg jeg noen ganger kan ha forvekslet det med vennskap, eller beundr De siste dagene har jeg jobbet som hjelpetrener i klubben for noen barn/ungdom på rundt 11-13 år og har funnet ut at jeg har blitt forelsket i en av guttene der. Han er bare 13 år, men jeg tenker på han hele tiden og det kribler i magen når jeg tenker på han. Han er mest sannsynlig ikke interessert, og sannsynligvis ikke homofil, i tillegg til aldersforskjellen. Hva skal jeg gjøre? Er jeg forelsket? Han er ganske moden for alderen, og jeg er ikke så veldig voksen til å være 16,men samtidig er har jeg en voksen kropp, mens han er jo et barn på mange måter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år

Så fint du tar kontakt! Skjønner at de følelsene du kjenner på kan oppleves ganske så problematiske. På den ene siden kjenner du på den fantastiske yre følelsen av å være forelsket, på den andre siden vet du at dette ikke kan bli til noe mer.

Slik du selv er bevisst, kan du jo ikke følge disse følelsene i praksis. Fordi du er over 16 og han bare 13 ville dette bli problematisk, også fordi du er i en trenerrolle ovenfor han. Legger ved en artikkel du kan se på som handler litt om dette.

Som 16 åring er 3 år stor aldersforskjell, selv om du beskriver han som moden. Likevel er det jo ikke slik som du selv beskriver, at selv om han hadde vært like gammel som deg, nødvendigvis ville ha forelsket seg i gutter, eller i deg. Vi kan jo ikke bestemme oss for å bli forelsket i noen, dette er jo noe som bare skjer i oss og som handler om kjemi.

Mitt råd til deg blir derfor å løfte blikket mot andre gutter på din egen alder som du kan utforske lignende følelser med.

Selv om det kanskje kan synes umulig akkurat nå, skal du vite at de aller fleste iløpet av livet får følelser for noen som ikke gjengjelder de på samme måte. Dette er veldig vanlig. Da må man sørge litt over dette, men kjærlighetssorgen går faktisk over!

Vil anbefale deg å dele det du kjenner på med helsesøster på skolen hvor du går. Hun har erfaring i å snakke med ungdom om akkurat dette.

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill og råd.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver


Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell