Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en på nettet, og han er 17 år eldre enn meg.

Jente 20 år
 

Spørsmål

I mitt forhold er det 17 år forskjell, så den er stor. Vi møttes via nett og har holdt god kontakt me skype. Snart skal vi møtes. Jeg liker han kjempe godt og har ikke møtt noen som han før. Er redd for andres reaksjoner, men vil ikke la dem stå i veien for hvem jeg vil ha. Samtidig så vil vi holde dette forholdet hemmelig en stund til vi er klare til å fortelle det til de nærmeste. Men først vil vi møtes og vi vil tenke om dette vil fungere. Jeg er spesielt redd for hvordan faren min vil reagere, han tok et annet forhold jeg hadde ganske dårlig (aldersforskjell inni bildet). Samtidig er jeg redd for at jeg binder meg for tidlig, men jeg har ikke lyst til å miste ham. Jeg trenger noen tips. Jeg trenger råd. Har lest på nettet og D er så mye negativt imot det at jeg blir skremt og sint.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har møtt en du liker så godt. Det at aldersforskjellen mellom dere er å stor er i seg selv en utfordring, og det at dere kun har snakket sammen over internett gir noen ekstra utfordringer. Som du sikkert er klar over, så er det jo lurt å vræe forsiktig når man møter folk på nettet. Selv om man snakker sammen med webkamera kan man aldri være helt sikker på at den man snakker med er den han utgir seg for å være, og at han kun har gode hensikter. Som oftest så går det jo bra, men det er allikvel viktig at du tar forhåndregler og har med deg noen (helst en voksen) når du møter denne mannen første gang. 

Faren din likte jo ikke at det forrige forholdet ditt var med en som også var en del eldre, så han vil nok være skeptisk nå og. Allikevel synes jeg det er viktig at du forteller foreldrene dine om dette, for det er en trygghet i at de vet hvem du snakker med og er sammen med.

Når det er sagt så er som du sier 17 år en svært stor aldersforskjell, og du og denne mannen er på helt forskjellig sted i livet. I tillegg ser dere nok etter forskjellige ting i et forhold akkurat nå, og det kan være vanskelig å få et forhold til å fungere godt. Samtidig så vil du kanskje "gå glipp" av 20-årende dine og ikke få vært ung så lenge som du kan. Så det kan være lurt å vurdere seriøst om  dette virkelig er et forhold å satse på, eller om det er best å la det være. Jeg vil nok anbefale deg å la det være, og helelr prøve å finne noen som er mer på din egen alder.

Les gjerne artiklene under.

 Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell