Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine liker ikke at jeg har kjæreste. Faren min er sint og slår. Trenger tips.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 16år, jleg trenger hjelp, og tips. jeg har en kjæreste foreldrene mine liker ikke at jeg har det jeg elsker han det eneste jeg tenker på er han. men de ringer meg hele tiden når jeg er ute og er redde får at jeg er med han. jeg blir slått hjemme av faren min, han slår meg han tror at jeg og han har sex eller noe sånt. Faren min har gått in på min facebook og lest det jeg og kjæresten min har skrevet, han har teksta han og sakt gå vekk vil ikke ha deg men det er ikke jeg som har skrevet det. det jeg gjorde var å si at det var en veninne som skrev det jeg elsker han det eneste jeg tenker på er han.moren min sier ikke ta på deg sminke når du går ut, tvinger meg til å ta på ting som jeg ikke vil ta på hun sier du ser ut som en hore, når jeg bare har bare litt sminke bare maskara, litt aylaner å lepestift og retter håret. også sier hun mange ganger hvor skal du? jeg skjuler at jeg møter kjæresten min. jeg klarer ikke å snakke med faren minfaren min blir fort sint

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har kjæreste og er veldig forelsket i han. Foreldrene dine liker ikke at du har kjæreste og de gjør og sier ting for å hindre deg i å treffe han. Du skriver at faren din er sint og at han slår. 

Det er ikke greit å slå! Og det er heller ikke greit at moren sånne stygge ting til deg. Hvis foreldrene dine er uenige i at du og kjæresten din skal være sammen må de vise dette på en annen måte!

Det høres vondt ut å ha det sånn hjemme og jeg synes at det er viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg! Alarmtelefonen kan du ringe anonymt på 116111. Helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom kan også være gode å prate med.

Jeg håper virkelig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg å få det bedre hjemme! Også håper jeg at du og kjæresten din får gode opplevelser sammen og at han er en du kan stole på!

Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan være til hjelp for deg.

 

Lykke til videre!

Hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse