Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg fortsette med denne gutten som er 22 når jeg er 14?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år.... Her om dagen så møtte jeg en veldig grei gutt når jeg samlet inn penger for kirkens nødhjelp i sammenheng med konfirmasjon... Han spurte om jeg hadde lyst til å møtes senere, fordi han syntes jeg var kjempepen.. Han er 22 år gammel, og bor i eget hus... Han er skikkelig søt, og når vi kysser så får jeg en varm følelse inni meg.... er det normalt at jenter på min alder blir sammen med så eldre gutter???? Vennene mine syntes dt er rart, men jeg føler at alder ikke har noe å si..... burde jeg fortsette med denne gutten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Når du skriver til oss om dette, så har du antagelig en liten stemme inni deg som sier deg at dette ikke bare er greit.  Vennene dine reagerer også på det.  En gutt på 22 år, burde ha en kjæreste mer på sin egen alder.  -Jeg reagerer på at en så gammel gutt sjekker opp så unge jenter som deg.  Det er store forskjeller i utvikling, behov, livsstil og venner for en på 14 og en på 22, så så stor aldersforskjell er ikke helt greit. Og lovverket tillater ikke at gutter på 22 har sex med noen på 14!  Lytt til vennene dine.  -Hva tror du dine foresatte syns om dette?  Spill i alle fall med åpne kort overfor dem, slik at de vet om du er med denne gutten.


 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell