Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en som er ni år eldre.

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei... jeg er en jente som har så sterke følelser for en som er 9år eldre enn meg.. jeg er ikke en person som får lett følelser for andre, men han bare har noe spesielt som jeg ikke kan motstå! Jeg har hatt følelser for han i ca 4-5 måneder og nå aner jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg vil ikke si det til han pga. Slik situasjonen er nå.. det føles feil på en måte,men på andre siden så er det å like han så mye på en måte litt slitsomt. Det tærer sykt på humøret mitt og meg generelt.. jeg tenker mye på at jeg burde si det fordi det hadde vært deilig å bare ha fått sagt det, men samtidig så vil alt bare bli helt rart .Hva vil han tro om meg? 9 år yngre, kommer å sier at jeg ha følelser for han.. det ville ha vært rart. jeg prøver å glemme han, men det er jo ikke mulig.. når vi er sammen med andre folk så snakker han ikke mye med meg, han ignorerer meg nesten ( føles det ut som ) men når vi er færre, snakker vi liksom mye. jeg vet ikke hvor jeg vil med dette, men jeg trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er ikke noe unormalt å få følelser for noen som er så mye eldre, og ofte er det jenter som faller for eldre gutter. Men når aldersforskjellen er så stor så er det ikke realistisk at det kan bli noe mellom dere. Dere er på et helt forskjellig sted i livet, og ser nok etter forskjellige ting i et forhold. Og dessverre så tviler jeg på at han ser på deg på den måten som du gjør med han. Når man liker noen så er det fort gjort å tolke signalene man får feil, og jeg tipper at han ikke ser på deg som noe mer enn en venn. Hvis du føler at du må fortelle han og følelsene dine, så kan du selvfølgelig gjøre det, da får du i hvertfall et klart svar, og da blir det kanskje lettere å glemme han. Men hvis du ikke helt tør å fortelle han det, så kan du også la det være, og heller se på han kun som en venn. Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort, men så lenge du fortsatt tror litt på at det kan bli noe mellom dere, så blir det vanskelig å komme over han. Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg.

Håper dette svaret var til hjelp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell