Hopp til hovedinnholdet

Kan han straffes pga av alderen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har et ganske stort problem, jeg har møtt en dude over nettet og send nakenbilder og han tilbake.. men jeg har sagt at jeg er 16.. jeg lurer på om han kan få noen straffer for dette hvis noen finner det ut fordi det vil jeg virkelig ikke. Jeg liker han sykt mye og har pratet med han hver dag de siste måndene og vet ikke hva jeg skal gjøre med det, fordi hvis jeg forteller han, han vil aldri prate med meg igjen...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Uansett alder vil jeg råde deg til å ikke sende nakenbilder. Dette er noe man bør tenke godt gjennom. Konsekvensene av dette kan følge deg hele livet, om de skulle komme i gale hender. Bare et lite tips:) Når det gjelder alderen din så er i utgangspunktet den seksuelle lavalder i Norge 16 år. Jeg legger ved en artikkel som utdyper dette, hvor du vil få en klarere forståelse av hva denne aldersgrensen innebærer.

Jeg vil råde deg til å være ærlig med han. I de fleste tilfeller varer ærlighet lengst og noen ganger må man rett og slett ofre noe for å få en rettferdig situasjon. Jeg skjønner godt at dette er kjipt for deg, men jeg tror det er viktig at han har hele bildet av hvordan situasjonen er, før det skjer noe mer.

Lykke til

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell