Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er en jente på 14 år. I det siste har jeg blitt ganske betatt/forelsket i bestekompisen min. Han var forelsket i meg fra 4- 8 klasse men til slutt ga han opp meg. Hvordan kan jeg eventuelt slutte å være forelska eller få han til å like meg. Jeg kan ikke si det til han, fordi det kan ødelegge vennskapet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år. I det siste har jeg blitt ganske betatt/forelsket i bestekompisen min. Vi har vært bestevenner i 5 år. Han var forelsket i meg fra 4- 8 klasse men til slutt ga han opp meg. I det siste har jeg fått en kribling i magen hver gang jeg snakker eller hører om han. Jeg klarer ikke slutte å tenke på han. Vi koser og holder hender når vi ser på film og sånn. Men jeg er usikker på om han er sånn mot meg fordi jeg han liker meg eller om han bare vil. På skolen så klemmer han og er søt mot alle jentene egentlig. Og det blir veldig rart når jeg er vandt til at det bare er meg. Hvordan kan jeg eventuelt slutte å være forelska eller få han til å like meg. Jeg kan ikke si det til han, fordi det kan ødelegge vennskapet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Det er ikke så lett når man er forelsket i bestevennen sin, så du har full grunn til å være litt fortvilet. 

Du forteller at han har tidligere vært forelsket i deg. Dette pleier å bety at han fortsatt kan ha slike følelser for deg. Mitt råd til deg er å ta en ordentlig prat med han, hvor du får uttrykt disse følelsene du har for han. Hvis du er redd for at dette skal ødelegge vennskapet deres så må du tenke at vennskapet uansett ikke hadde vært det samme hvis du ikke kunne uttrykt disse følelsene. 

Jeg har lagt til et par relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse