Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om kjæresten er homofil.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart 1 år. Men noen ganger lurer jeg på om han er homofil. Han vil bare ha jentevenner, bryr seg mye om håret og hvordan han ser ut. Når jeg var venn med han før vi var sammen hadde jeg en mistanke om at han var homofil men jeg har spurt han og han svarte nei til at han er homofil. Han går ikke på noe idrett og liker å spille skytespill. Måten han tar bilder av seg selv osv så virker det som at han er homofil. Men han sier at han liker jenter. Jeg tror bare at han sier han liker jenter fordi han har blitt mobba av gutter på barneskolen. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Det er ikke slik at det finnes bare en`måte og være verken homofil eller heterofil på. Selv om kjæresten din fremstår på en måte som passer inn i stereotypen "homofil", så er det jo ikke nødvendigvis slik at han er homofil av den grunn.

Vi mennesker har ofte behov for å plassere hverandre inn i ulike båser for å få oversikt og kontroll. Noen ganger er det slik at de kategoriene som vi har laget oss blir for trange, slik at de ikke passer for alle.

Med det mener jeg at mange kanskje tenker at den "typiske" heterofile gutten ikke skal like å være sammen med jenter, eller være opptatt av klær og utseende. Likevel er det like stort mangfold blant heterofile gutter, som det er blant homofile gutter.

Det eneste som virkelig skiller oss fra hverandre, er jo hvilket kjønn vi tilfeldigvis forelsker oss i, ellers kan vi være menneske på akkurat den måten som vi vil og føler er riktig for oss.

Jeg vil råde deg til å stole på kjæresten din. Hvis han sier at han er heterofil, så kan du ikke annet enn å stole på at han er ærlig med deg. Det kan jo selvfølgelig være slik at han ikke tør å fortelle at han er homofil, men jeg tror ikke det hjelper å presse han til å innrømme dette med mindre han er klar for det. 

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Lykke til!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse