Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli forelsket? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har "holdt på" med en gutt i ca en uke og har ikke fått utviklet noe følelser for han. Jeg har kjent han i noen måneder, og han har likt meg fra starten. Han er snill, romantisk og alt jeg burde se etter i en gutt, og jeg tror vi kunne hatt et bra forhold sammen. Jeg føler han går litt fort frem. Han sier han elsker meg allerede, men jeg er ikke sikker på om jeg er forelsket i han enda engang. Jeg vil at det skal fungere og føler meg tiltrukket til han på en seksuell måte, men ikke emosjonell. Han går så fort frem, snakker med meg hele tiden, vil henge med meg mye og har sterke følelser, men jeg føler jeg trenger litt mere rom til å tenke på hva jeg føler. Vi kysset for første gang for noen dager siden, jeg føler at jeg liker han bedre etter det, men er enda ikke ordentlig forelsket. Jeg vil ikke miste han men han er for romantisk enda. Hva gjør jeg? Har alltid hatt problemer med å binde meg til folk og bli forelsket.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er umulig å tvinge frem følelser, men det tar ofte lengre tid for noen enn for andre å binde seg til noen og bli forelsket. Jeg anbefaler deg å fortelle ham dette. Si at du liker han godt, men at dere må gå litt saktere frem dersom det skal fungere. Det er bedre at du er ærlig og forteller han dette nå slik at han ikke begynner å lure senere.. Ærlighet og kommunikasjon er to veldig viktige faktorer i et forhold og bør benyttes tidlig i utviklingen også. Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse