Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en jente som er et år eldre og litt avvisende, hva burde jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg liker jente men hun går På 10 klasse og jeg går på 9 klasse da kan jeg liksom snakke med henne i friminuttene bare og hun vet at jeg liker hun når jeg sier hei til henne på Snapchat svarer hun ikke jeg tror jeg burde gjøre noe i virkeligheten hva burde jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til Ung! Denne situasjonen skjønner jeg at er vanskelig for deg. Å være et år yngre kan by på ulike utfordringer, og du er ikke alene om å være i en slik situasjon. Jeg vil først råde deg til å snakke med en venn som du stoler på og som kjenner situasjonen godt. Vennen din vil kanskje kunne gi deg tips om hva du burde gjøre, fordi han/ hun vil vite mer om både deg og 10. klasse-jenta! Dersom du og vennen din sammen finner ut at du skal ta kontakt med jenta, er det flere ting du kan gjøre. Et eksempel er å spørre om dere skal finne på noe etter skoletid. Dette kan det være lurt å gjøre ansikt til ansikt og gjøre en gang du kan snakke med jenta alene. Videre kan det hende at hun er positiv til å møtes! Likevel, er det dessverre slik at det ikke alltid går slik man ønsker. Dersom hun ikke vil møtes, vil jeg at du skal huske på at det trolig kommer flere sjanser! Om svaret hennes er et nei, kan det føles ut som et stort nederlag der og da. Sannheten er at man lærer mye av slike situasjoner, uansett utfall. Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp, og ønsker deg lykke til!

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell