Hopp til hovedinnholdet

Trenger forslag til morsomme aktiviteter å gjøre sammen med gutten jeg dater.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Siden jul har jeg "datet" en gutt som jeg har kjent lenge, og som jeg liker veldig godt. Vi har det veldig fint når vi er sammen og jeg har lyst til å se om det kan bli noe mer mellom oss. Problemet er at vi begge enda bor hjemme hos foreldrene våre, og jeg føler at det er for tidlig å introdusere han for dem. Derfor blir det vanskelig å finne å tid og sted for å treffes, når familien min oftest er hjemme. Vet ikke hvordan jeg skal løse dette, fordi jeg er redd for at han tror jeg ikke er interessert hvis jeg ikke inviterer han på besøk. En annen mulighet er jo at vi finner på ting andre steder enn hjemme, som f.eks. kino. Men jeg vet ikke om han vil gå ut offentlig sammen med meg, da vi ikke har gjort dette enda. Men tar gjerne i mot eventuelle tips til morsomme aktiviteter vi kan gjøre sammen, ikke bare typiske "datetips". Er også redd for å snakke med han om dette fordi vi begge er redde for å binde oss. Jeg vil ikke at han skal synes at jeg maser og bli skremt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har funnet deg en gutt du liker! 
Det finnes mange muligheter for hyggelige ting man kan gjøre sammen. Dere kan for eksempel dra på en konsert sammen? Det føles kanskje litt mer avslappet og mindre som en date, enn å gå på kino? 
Andre ting dere kan finne på er for eksempel og gå å ta en kaffe sammen, eller kanskje dra å se på en fotballkamp? Jeg vet ikke hvor i landet du befinner deg, men i de fleste byer er det mulighet for å for eksempel spille minigolf, stå på skøyter eller gå på ski (alt etter hva årstiden tillater). I noen byer finnes det kafeer som har brettspill og lignende liggende fremme, slik at man kan sette seg ned for å spille sammen. 
Det trenger ikke nødvendigvis koste penger, inni mellom arrangeres gratis konserter eller andre arrangementer som kanskje kan være noe for dere? Jeg hadde søkt litt på nettet for å se hva som skjer den nærmeste tiden der du bor! 

Du kan finne mer inspirasjon i artikkelen jeg legger ved!
Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik planlegger du daten din

Kinodate (colourbox.com)

En date trenger ikke å være komplisert. Her får du en rekke tips til aktiviteter dere kan gjøre og steder å dra på date.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse