Hopp til hovedinnholdet

Liker en gutt på skolen, men vet ikke hvordan jeg skal gå fram

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg trur jeg liker en gutt som er ca. to år eldre enn meg. Vi går på samme videregående og jeg ser han hver dag. Jeg vet at han har sett litt på meg i kantina og i gangene, men jeg tør ikke ta kontakt med han. Han er aldri alene når jeg ser han( han henger sammen med kompisene sine) så jeg tør ikke prate med han. Han har lagt meg til på facebook men vi har ikke snakket sammen. Jeg skulle så veldig ønske at han ville kontakte meg, jeg er for redd for å gjøre det selv. Det eneste jeg tør er å møte blikket hans når vi går forbi hverandre i gangene. Han pleier å smile til meg og holde blikket. Jeg blir så nervøs når jeg møter han. Har du noen råd eller tips? Jeg trur jeg kanskje begynner å få følelser for han( vet det kanskje høres rart ut siden jeg ikke kjenner han ordentlig)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Så hyggelig å høre at du er forelsket:) Det er ikke alltid så lett å gå fram med dette, så det er mange som har det slik.

Du kan for eksempel starte med å prøve å holde blikkontakt med han når blikket deres møtes for eksempel når dere går forbi hverandre i gangen. Da kan du også gjerne hilse. Etter hvert bør du prøve å bli bedre kjent med han, og da er nok den beste måten å gjøre det på å slå av en prat med han. Der er gjerne enklere å gjøre hvis han er alene, og ikke står sammen med mange andre venner. Husk at han antagelig bare synes det er hyggelig. Du kan gjerne flørte litt med han, da vil det bli enklere å se om han er interessert i deg også. Jeg legger ved noen artikler med gode tips til hvordan du kan gå frem.

Når det gjelder hva dere kan snakke om, kan det være lurt å starte med et emne dere begge kan noe om, som for eksempel en sport dere liker, et skoleprosjekt dere har i nærmeste fremtid, nabolaget dere bor eller lignende. Det kan også være lurt å finne ut hva han interesserer seg for, og deretter snakke om dette for å fange hans interesse. Ellers er et godt tips å snakke om noe som er aktuelt som hva han skal i helgen, hva han holder på med for tiden osv.

Jeg har lagt til noen relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse