Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en som er 4 år eldre enn meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år! Det er nemlig en gutt jeg har kjent VELDIG lenge som jeg nå har vært forelsket i en stund. Han er *kremt* 4 år eldre enn meg og ja det høres veldig dumt ut at jeg er forelsket i han, men jeg kan ikke noe for det. Jeg er så betatt og jeg vet ikke hvordan jeg kan flørte eller gi svake tegn til han at jeg liker han... Hjelp! Vil helst ikke bli såret/flau eller dumme meg ut! Hilsen meg! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung! Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan, for jeg forstår at dette er utfordrende. 

Når det gjelder følelser, er ikke dette noe vi kan bestemme over selv om vi gjerne skulle ønske det. Det at du er forelsket er naturlig og ikke dumt. Jeg forstår likevel at du synes det er utfordrende, siden gutten er fire år eldre. Dette kan by på utfordringer, så det gjelder å være klar over disse utfordringene. Still deg selv spørsmål om hva du forventer av gutten og hva du ønsker i et forhold. Snakk gjerne med en venn du stoler på om dette. 

Når det gjelder flørting, er det beste tipset å ta kontakt. Jeg vet at det kan føles skummelt i starten, men det verste som kan skje er at han ikke gir samme signaler tilbake. Da må du bare tenke at det finnes flere gutter der ute og at du går ut av denne situasjonen med mer erfaring. 

Jeg legger ved noen linker som kan være til hjelp, og ønsker deg lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell