Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig forelsket i en gutt som er tre år eldre enn meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er veldig forelsket i en gutt som er tre år eldre enn meg. Han er moden og veldig snill. Selv synes mange at jeg er voksen for alderen. To ganger i uken går jeg på turn sammen med ham. Det er ikke utseende som gjør at jeg faller for ham, men personelighet. Han snakker ofte med meg, men i det siste har det vert litt annerledes. Han tråkker ned skoene mine, tråkker meg forsiktig på foten, ser på meg ofte å smiler, og dytter i meg. Av og til har han også harmet etter meg. Noen ganger når jeg merker at han ser på meg, ser jeg på ham i ett sekund før jeg snur meg igjen. Dette er fordi jeg ikke tørr å se lenge på ham, uten å snakke til ham. Hvis jeg sier noe, ler han ofte og vi ler ofte sammen. Han er også veldig skikkelig i oppførselen og tøffer seg ikke. Moren min liker ham veldig godt, og synes han er en en flink og bra gutt. Er han forelsket i meg? Og er det feil å eventuelt bli sammen med ham om ett år, når jeg er 16 og han 19? Ps: søsteren min går i klasse med ham

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Utifra hva du skriver kan det virke som at denne gutten er litt interessert i deg. Det høres ut som at han flørter med deg og prøve å få oppmerksomheten din. Det er selvsagt vanskelig å si noe sikkert. Dette er noe du må vurdere selv utifra hvordan han oppfører seg rundt deg. Jeg legger ved en artikkel nedenfor som kanskje kan gi noen gode tips til ting du kan se etter.

Jeg forstår at du syntes dette med aldersforskjell er vanskelig. Dette er noe dere må kjenne på selv om dere skulle ønske å bli kjærester. Ofte føles en slik aldersforskjell mindre ut når man blir eldre. For eksempel kan det hende at det føles mer riktig for deg når du er 16. og han er 19. Det er uansett noe du må føle at er riktig, så om du kjenner det er det ingenting i veien for at dere kan være sammen om dere ønsker det. Du forteller jo at dette er en ordenltig gutt som du føler deg trygg på og det er kanskje det viktigste.

Ønsker deg lykke til videre! Legger også ved noen artikler du kan lese.Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell