Hopp til hovedinnholdet

Hadde mitt første kyss med en gutt jeg tror jeg liker, men føltes litt rart. Liker jeg han eller ikke?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg møtte en gutt her for to dager siden, og jeg ble interessert i han. Han var også interessert i meg. Så vi chattet helt til idag også gikk vi på en date på kino. Jeg har vært skikkelig nervøs helt siden jeg møtte han til idag. Jeg var selvfølgelig nervøs når jeg var med han også. Vi holdt hender under hele filmen og jeg hadde mitt første kyss med han tre ganger, men jeg klarte ikke akkurat å kysse noe særlig skikkelig. Nå føler jeg meg så forvirret. Jeg vet ikke hva jeg føler for han. Kyssingen var litt rart. Jeg føler også at vi går litt for fort fram. Jeg var nervøs hele kvelden for at han skulle kysse meg og jeg klarer ikke å se han inn i øynene så lenge, det er så kleint. Hva betyr dette? Liker jeg han eller? Er det normalt? Jeg vil at vi skal bli noe mer, men er usikker. Jeg er så forvirret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det å kysse noen for første gang kan ofte føles litt merkelig. Det kan hende det føles som om det ikke stemmer. Det trenger ikke nødvendigvis å betyr at det ikke er riktig, det kan hende det bare er veldig nytt og ukjent. Det er også vanlig å bli nervøs når man møter noen på den måten, noe som kan gjøre det vanskelig å kjenne på hva man føler.

Det er vanskelig å si om du liker han eller ikke, men det kan hjelpe å ta deg litt tid til å kjenne etter. Kanskje du forstår følelsene dine bedre når du får episoden litt på avstand. Du sier også selv at du syntes det går litt fort frem, og det forstår jeg. Du skriver at du møtte han for bare noen dager siden, og da har dere kanskje ikke fått mulighet til å bli så godt kjent? Kanskje du kan prøve å si til gutten at du vil at dere skal prøve å bli litt kjent med hverandre først og at det går litt for fort for deg? Dere kan jo fortsatt finne på ting sammen likevel, men det kan være enklere å vite hva man føler når man kjenner hverandre litt bedre. Om du finner ut at du liker han kan det hende at det neste kysset føles bedre.

Legger ved noen artikler som kan være til hjelp. Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse