Hopp til hovedinnholdet

Han er 19 og hun er 14. Kan de være kjærester?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 14 og er forelsket i en gutt som er 19! Han er forelsket i meg også! Så jeg lurte på om det er i mot loven at vi kan bli sammen pga alderen vår?! I tilfelle, kan vi være kjærester i skjul?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no. 

Du spør om dere kan være kjærester. Dere kan vel egentlig det! Dere kan være kjærester, og dere kan ha det fint sammen. Men strengt tatt har dere ikke lov å ha sex. Eller, det vil si, han har ikke lov til å ha sex med deg. Ikke før du er over 16 år. Dersom dere har sex, risikerer han å bli anmeldt og kan eventuelt straffes. 

Når det er sagt, så er det jo fortsatt mye dere kan gjøre sammen som kjærestepar, forutsatt at dere har noen av de samme interessene og vennene. Det er dere som bestemmer om dere ønsker å være sammen, og om dere ønsker å være kjærester i skjul eller ikke. Det viktigste er at dere gjør det som passer for dere, og kanskje spesielt deg, i og med du er yngst og kanskje minst erfaren. 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell