Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt som er to år yngre enn meg, problemet er at han allerede har kjæreste!

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er forelsket i en gutt som er 2 år yngre enn meg. Jeg har hatt kjæreste før - som var 3 år eldre enn meg, så trodde aldri jeg skulle finne noen i kikkerten som var yngre, men nå er visst det tilfelle likevel. Problemet er - at han har kjæreste. Hun er like gammel som han og de har vært sammen i nesten 1 måned. Jeg er i første omgang bare venn med han, da vi kommer godt overens. De siste dagene har vært ganske intense, vi var på julebord sammen og siden det har vi chattet vær eneste time (døgnet rundt). Han har sagt ting som at han heller vil være med meg framfor hans nåværende kjæreste og han forteller hvor vakker, deilig, fantastisk og god person jeg er. Jeg har i tankene at han aldri kommer til å faktisk gå fra henne og til meg (om det er noe å hente med meg), og at det er urettferdig overfor kjæresten hans. Likevel har følelser oppstått, og jeg er ganske sikker han føler det samme og kan bare forestille meg hva som foregår i tankene hans nå... Hva skal jeg/vi gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Noen ganger er vi litt uheldige med hvem vi forelsker oss i. I ditt tilfellet har vedkommende allerede en kjæreste, han er i tillegg noen år yngre enn deg. Noe som kan by på endel utfordringer. 

Det er vanskelig å vite hva han egentlig tenker og hva han egentlig vil. Det er viktig at du respekterer hans nåværende kjæreste. Det blir ikke helt riktig at dere snakker sammen på den måten dere gjør, når han er i et forhold. Hvis han heller vil være sammen med deg så man han gjøre det slutt med kjæresten sin. Dere kan ikke "holde på" mens han er sammen med noen. Da er det bedre at dere er venner og har en vennskapelig tone.   

Jeg vil råde deg til å snakke med han om dette. Fortell han hvor du står, og bli enige om hva dere skal gjøre videre. Jeg tror ikke at det er lurt at dere fortsetter slik som dere gjør, da kan bare flere følelser bli innblandet og hele situasjonen kan utvikle seg og bli verre. 

Hvis det noen gang skal bli dere to så må du vente til det bli slutt. Det blir ikke riktig å prøve å komme mellom de. 

Jeg legger ved to artikler som jeg tror vil være nyttige for deg. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse