Hopp til hovedinnholdet

Jeg har alltid hatt litt annerledes interesser en de på min egen alder. Jeg interesserer meg mer for "voksenting". Hvorfor er det slik?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har alltid hatt litt annerledes interesser en de fleste på min alder og har alltid vært mer med de voksne enn folk på min egen alder. F. Eks. hører jeg hører på musikk og leser bøker som få på min alder gjør, i tillegg til at jeg interesser meg for "voksen-ting". Problemet mitt er at jeg bare får følelser for eldre menn. Jeg synes det er dumt, for det kan aldri bli noe mellom oss uansett. Akkurat nå har jeg veldig sterke følelser for læreren min. Vi har et veldig godt forhold, og jeg vet han er veldig glad i meg, bare ikke på en romantisk måte. Det gjør egentlig ganske vondt, for jeg er veldig glad i han. Tro meg, jeg prøver å like folk på min alder, men vi har absolutt ingenting til felles og jeg synes bare ikke de er attraktive. Hvorfor er der slik?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. Jeg tror nok det er mange som kan kjenne seg igjen i det du beskriver så du er ikke alene om å føle at du er annerledes enn de fleste på din alder.

Du er i en alder nå hvor det ikke er så unaturlig å trekkes mot "voksenting". Du nærmer deg jo mer og mer en voksentilværelse og det er mange som kan identifisere seg mer med voksne enn med de som er på samme alder. Hva dette kommer av kan ha mange årsaker.

Det er mange som syns at gutter på samme alder kan være umodne - selv om det kanskje ikke alltid stemmer.

Det å bli forelsket eller betatt av læreren kan handle om at den voksne er mer moden og har mer erfaring og kunnskap enn de på din egen alder. Det å idealisere og drømme om de som man ikke kan få gjør det ofte spennende.

Jeg vil råde deg til å lytte til fornuften din hva gjelder å være forelsket i læreren. Det kommer nok aldri til å bli noe fordi det ikke er lov å ha et forhold til læreren sin.

Mange tiltrekkes også eldre fordi de søker en slags farsfigur - noen som kan passe på og beskytte en.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell