Hopp til hovedinnholdet

Er jeg for ung til å kose med en gutt jeg er forelsket i?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på (13 år) Jeg er veldig forelsket i en gutt og vi har noe på gang. Og jeg har veldig lyst til å kose med ham og jeg vil at han skal ta på rumpen min og han vil også det... og jeg lurte på om jeg burde la ham gjøre det fordi vi begge vil det eller er jeg for ung til det? Hilsen jente på 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er forskjell fra person til person når tid man føler seg moden til kose med en annen person. Det er viktig at du kjenner deg komfortabel med det dere gjør. Du bestemmer over kroppen din, hva du vil og ikke vil gjøre akkurat som den andre bestemmer over sin kropp og hva han vil og ikke vil gjøre. 
Når man møter noen man er forelsket i, kan det kjennes som at alt er greit så lenge man får være sammen med den man er forelsket i. Det kan være som man nesten mister sin egen fornuft og at grensene viskes bort. Men det er viktig at du ikke lar deg presse eller lure til noe du ikke vil. Lytt til tankene dine og følelsene.
Den vedlagte artikkelen har en god øvelse som du kan gjøre for å bli bedre kjent med deg selv. 
For å bli bedre kjent med hverandre må man snakke sammen om mange ting, hvem man er som personer, hva man liker å gjøre, hobbyer, venner, skole, musikk, serier etc. Når man nærmer seg hverandre fysisk må man spørre om det er greit at man klemmer, holder rundt eller tar på rumpen til hverandre. Da finner man ut hvor grensene til den andre går og egne grenser når den andre spør.
Snakk med gutten. Bli godt kjent med hverandre.
Jeg håper dette er til hjelp for deg. 

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse