Hopp til hovedinnholdet

Er det for stor aldersforskjell mellom oss?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nettopp fylt 16 (01) og liker en fyr som er 19 (97). Er det for stor aldersforskjell? Eller kan det fungere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt!

I utgangspunktet er ikke 4 år en veldig stor aldersforskjell. Det kan likevel virke ganske mye når man er såpass ung. Jeg tror det viktigste er at du og han er på samme "mentale nivå" og at dere begge er like modne. Alder behøver jo ikke å ha så mye å si dersom man føler at man er på samme nivå og har det hyggelig sammen.

Det er aldri noen garanti for at forhold vil fungere, uansett alder. Her avhenger det nok bare av hvor godt dere passer sammen og hvor villige dere er til å få forholdet til å fungere. Det viktigste er uansett at dere begge ønsker det. Alder behøver ikke å være avgjørende:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell