Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tar jeg kontakt med en tre år eldre gutt, og hva vil mamma og pappa si?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg er 16 år, og tror jeg begynner å få følelser for en gutt som jeg snakker veldig mye med. Vi har snakket bare over snapchat, og han er en veldig god kompis av ene fetteren min, det er slik vi begynte å snakke sammen. Men probleme er at han er 3 år eldre, og jeg tror ikke mor og far vil like at jeg møter noen som er 3 år eldre enn meg.. Hvordan kan jeg spør foreldrene mine om de syns det er greit? Og hvordan spør jeg han om vi skal møtes eller bli bedre kjent?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når det gjelder følelser, er ikke dette noe vi kan bestemme over selv om vi gjerne skulle ønske det. Det at du er forelsket er naturlig og ikke dumt. Jeg forstår likevel at du synes det er utfordrende, siden gutten er tre år eldre. Dette kan by på utfordringer, så det gjelder å være klar over disse utfordringene. Still deg selv spørsmål om hva du forventer av gutten og hva du ønsker i et forhold. Snakk gjerne med en venn du stoler på om dette. 

Når det gjelder flørting, er det beste tipset å ta kontakt. Jeg vet at det kan føles skummelt i starten, men det verste som kan skje er at han ikke gir samme signaler tilbake. Da må du bare tenke at det finnes flere gutter der ute og at du går ut av denne situasjonen med mer erfaring.

Mange mener at å ha aldersforskjell i et forhold går helt fint, så det behøver ikke å sette en stopper. Bli litt kjent med gutten først, så kan du eventuelt prate med foreldrene dine om det når det har gått en liten stund. Forklar at du gjerne ønsker at de skal bli kjent med han før de tar en avgjørelse. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell