Hopp til hovedinnholdet

Går i første klasse på VGS og liker en i tredje. Vet ikke hvordan jeg skal komme i kontakt med han?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er førsteklassing, og crusher litt på en som går i tredjeklasse. Tror ikke han har lagt merke til meg, men jeg har veldig lyst til å bli kjent med ham. Er bare redd han er "way out of my league", og bare hadde synes jeg var rar dersom jeg prøvde å prate med ham (med tanke på at jeg ikke er stereotypisk "pen"). Er samtidig redd for at jeg ikke får pratet med ham før han flytter fra byen for å studere. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg skjønner at det kan være litt skummelt å ta kontakt med noen du ikke kjenner fra før av og at det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem. Samtidig så skjønner jeg at du vil få kontakt med han før han slutter på skolen.

Én ting du bør gjøre er å tenke igjennom om du har noen venner som kjenner denne gutten? Mest sansynlig er det noen på trinnet ditt eller noen du kjenner litt som har gått på skole med han eller som kjenner han fra før av. Kanskje kan en lur måte å komme i kontakt med han på være ved å be noen om å introdusere deg? Det er ofte enklere å komme i kontakt med nye mennesker gjennom venner eller bekjente og det føles mindre påtatt og kleint.

Den andre måten å bli kjent på er rett og slett ved å ta mot til seg. Det tryggeste er kanskje om du møter han på skolen når han ikke har så mange venner eller kompiser rundt seg, da føles det kanskje ikke så skummelt for deg. Du kan jo kanskje begynne med å smile til han når du møte blikket hans, for å få oppmerksomheten hans og kanskje sende et signal om at du er interessert. Om du gjør dette et par-tre ganger så tar han kanskje hintet og blir nyskjerrig på hvem du er? Kanskje føles du da at dere "kjenner" hverandre litt etterhvert, slik at det blir tryggere å starte en samtale?

Jeg forstår at det ikke er så enkelt og at det kjennes litt skummelt. Noen ganger kan det dog være fint å gå litt utenfor sin egen komfortsone og å gjøre ting man ellers kanskje ikke ville gjort. Man kan blir både tøffere og mer selvsikker av å våge å gjøre slike ting.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse