Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en gutt på 18 år, og det er fem års forskjell på oss. Blir det mye problemer?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 som har følelser på en gutt på 18... Altså 5 års aldersforskjell. Jeg vet at han er snill og alt det der, men jeg lurer på hva jeg skal gjøre, jeg greier ikke gi slipp på han. Men føler alderen er for stor. Tenker det er greit når han er 25 og jeg 20. Men nå har alder en del å si. Så kan tenke meg det blir noe drittslenginG. Hva gjør jeg, er det greit å være forelsket i han? Og kan jeg prøve meg på han? Blir det mye problemer? ( drikking og Sex er jeg trygg på at han ikke holder på med, utrolig nok)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til Ung.no.
 
Fem år i forskjell mellom deg og den du er forelsket i er mye når en er så ung som deg. Når en er eldre som du selv sier, vil ikke forskjellen være så stor, fordi man er mer på samme nivå i forhold til modning.
 
Årsaken til at forskjellen er stor når en er ung, er at man utvikler seg enormt i denne fasen, både innvendig og utvendig. Tanker, følelser og ikke minst erfaring er stor mellom en 13 åring og en 18 åring.
 
For å gi deg noen eksempler: hadde du syntes det var gøy at når han gikk på fest på utesteder og du måtte være hjemme? Eller når han var sammen med andre venner og du ikke følte deg vel, og altfor ung sammen med de? Kanskje følte at du måtte både drikke alkohol og ha sex for å bli godtatt.
 
Det er ikke så mye du kan gjøre med forelskelsen, og det kan være en god og fin opplevelse for deg. Men du trenger ikke å ta kontakt med denne gutten, selv om du liker han svært godt.
 
Det beste er å finne noen på samme alder, for da er dere mer lik i både interesser, modning og erfaring.

 


Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell