Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt som som er 2 år eldre enn meg. Er det stor aldersforskjell? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 8 ende og jeg er skikkelig forelska i en i 10 ende. Han vet det ikke og vi snakker litt sammen på snap, men ikke så mye. Er 2 år stor aldersforskjell? Foreldrene mine ville aldri tillatt det og hvis de hadde det, hvordan kan jeg ta kontakt med han som ikke bare er på snap? TRENGER HJELP!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det er vanskelig for meg å si om 2 år er en stor aldersforskjell, fordi det avhenger mye av hvor modne dere er. Jeg anbefaler deg derfor å lese mer om aldersforskjeller i forhold i artiklene jeg legger ved nedenfor.

Du forteller at foreldrene dine ikke kommer til å tillate et forhold mellom dere, men jeg synes du burde snakke med de om dette. Det er viktig å være åpen med dine nærmeste, fortelle dem hva du føler, og be dem om å stole på deg og støtte deg. Ikke trekk deg vekk fra dem – de kan være gode å ha om det skulle gå galt.

Når det kommer til hvordan du kan kontakte han, finnes det mange ulike metoder. Det beste alternativet er kanskje å si hei og snakke med han når du møter på han på skolen eller andre steder. På den måten er det lettere å tolke signaler og kroppspråk. Du kan også prøve å sende han en melding på facebook eller lignende sosiale medier der du har muligheten til å skrive lengre meldinger.

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved nedenfor. Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell