Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til hvordan jeg kan gå fram i forholdet mellom kjæresten min og meg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17 år (blir 18 i sommer). For f.eks en mnd siden hadde jeg aldri trodd jeg skulle få kjæreste, men for ca 2 mnd siden ble jeg kjent med en fantastisk gutt! Vi møttes etter å ha pratet ca 6 uker (gikk utrolig fort ja, men det føltes rett osv) på the gathering, og fikk veldig god kontakt i virkeligheten også. 2 dager senere møtte jeg han igjen, han var så snill og kjørte 1 time kun for å møte meg <3 Vi var sammen hele dagen og før vi måtte skilles spurte jeg han om vi skulle bli sammen og han sa ja, er utrolig glad for tiden. Men problemet er at ingen av oss har hatt kjæreste før så jeg blir litt usikker på ting. F.eks hvordan skal jeg gå frem for å kysse han ? Btw han er 3 år eldre enn meg, altså 20. Jeg har ingen problemer med alderen, men vil tro han er litt mer klar for ting.Trenger litt tips til hvordan jeg kan gå frem med ting osv, møter han i sommer, (langdistanse på 5 timer) + hvordan skal jeg fortelle mine foreldre at jeg har kjæreste?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Beklager for sent svar.

Så koselig at du har funnet deg en kjæreste! Han høres kjempehyggelig ut!

Jeg er ikke helt sikker på hva slags ting du vil ha tips til, og du kan gjerne sende inn enda et spørsmål hvis du ikke får svar på det du lurer på. Uansett tenker jeg at det er viktig at dere holder god kontakt framover til dere skal møtes. Dere kan gjerne planlegge hva dere skal finne på i sommer på forhånd. Det kan gjøre det lettere for deg å vite hvordan dere skal gå fram. Ellers, synes jeg ikke at du burde tenke så altfor mye på hvordan du skal gå fram. Som du forteller har ingen av dere hatt en kjæreste før, og dere er sannsynligvis like usikre. Et forhold handler litt om å prøve og feile, så prøv deg fram og gjør det som føles riktig i øyeblikket.

Du forteller at du tror han er litt mer klar for ting pga. alderen. I et forhold med aldersforskjell er man gjerne på litt forskjellige steder i livet. Derfor er det viktig at du er tydelig på hva du vil og er komfortabel med, og ikke gjør ting du ikke vil, bare fordi han er klar for det.

Jeg legger ved en artikkel angående kyssing, som du kan ta en kikk på. Jeg tror den vil gi deg svaret på det du lurte på.

Jeg legger også ved en artikkel om hvordan du kan snakke med foreldrene dine. Mitt råd er å fortelle foreldrene dine det slik som det er. Si til dem hvordan du møtte kjæresten din, og at du skal møte han i sommer igjen. Vær ærlig med dem, det vil de nok sette pris på! 

Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell