Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i flere gutter, hva skal jeg gjøre? Og flere spørsmål.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har noen spørsmål: 1. Jeg er forelska i to stykker og jeg aner ikke hvordan jeg skal få dem til og like meg? 2. En gutt spurte meg om jeg ville bli sammen med han hva skal jeg gjøre liker ikke han så godt på den måten så? 3. Jeg er forelska i en gutt som er 17. Og han i meg men hva skal jeg gjøre? Vi bor ganske langt unna hverandre så ja. Men kan jeg bli sammen med han pga alder? 4. Jeg får bare vondt i hode av hele greia hva skal jeg gjøre? Sliter mye med stress

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Takk for spørsmålene dine! Beklager for sent svar. 

1. Jeg legger ved en artikkel som heter "Hvordan få noen til å like deg". Jeg tror den vil hjelpe deg med dette. Husk at noe av det viktigste er å være deg selv, og tørre å ta initiativ! Si hei, smil til de og vis at du er interessert.

Jeg synes også du burde bestemme deg for en av disse guttene. Jeg forstår at det ikke er lett å velge mellom dem, men ta tiden til hjelp, så vil det nok ordne seg. Bruk tid sammen med begge to, og prøv å finne ut hvem du føler deg best rundt og som du liker best.


2. Jeg skjønner at det er vanskelig når du ikke liker denne gutten tilbake, og det er derfor viktig å være ærlig med han. Sett deg ned med han på tomannshånd og f.eks. si at du synes at han er kjempegrei, men at du ser på han som en venn og ikke noe mer. Som sagt, er det viktigste å være ærlig. Han blir sannsynligvis litt såret, men dette er nok den mest skånsomme måten.

3. Avstandsforhold og aldersforskjeller i kjæresteforhold kan gi utfordringer, men det betyr ikke at det ikke kan fungere. Jeg vet ikke helt om du spør om det er lurt eller om det er lovlig å ha et forhold mellom dere. Det er lovlig å ha et forhold mellom dere, men det er ikke lovlig å ha sex. Du kan lese mer om den seksuelle lavalderen nedenfor. Om det er lurt, er noe du må vurdere. Tenk over om du er klar for de eventuelle utfordringene som kan dukke opp: savn, sjalusi og vanskeligheter med å besøke hverandre. Jeg synes også at du burde snakke med foreldrene dine eller helsesøster på skolen/helsestasjon for ungdom. Det kan være godt å snakke med noen om litt vanskelige ting og få sortert tankene sine.

4. Uff, så dumt at du blir så sliten av dette, men jeg forstår godt at det er stressende. Jeg legger ved en artikkel som heter "lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser". Der vil du finne flere tips til hvordan du kan takle stresset du føler.

Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom, eller foreldrene dine. Du har mange spørsmål og mye som foregår i livet ditt akkurat. Det er ikke uvanlig å oppleve mye i den tiden av livet du er i nå, men uansett kan det være godt å snakke med noen som kan hjelpe deg å takle det. Helsesøster kan f.eks. hjelpe deg i å finne løsninger på utfordringene dine, og kan gi deg hjelp til å slippe stresset du føler.

Jeg legger ved en del artikler som jeg synes at du burde lese. Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell