Hopp til hovedinnholdet

Er aldersforskjell greit eller burde jeg finne en ny?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år og er ekstremt forelsket i en gutt som er 13 år gammel. han er veldig moden for alderen og jeg liker han veldig godt, jeg tror han liker meg og. men problemet er at alle andre syns det er kjempe rart. folk på skolen kaller meg pedofil. Til og med bestevennen til han jeg er forelsket i kaller meg pedofil.Jeg syns det er veldig rart at når man er tenåring er 3 års forskjell mye, men når man er voksen er det liksom helt greit. Jeg lurer på om jeg bare skal ignorere det folk sier, eller om jeg bare skal komme meg over forelskelsen og finne en ny en?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (16)

Det finnes ingen regler innenfor kjærlighet sies det, og alt er opp til hver enkelt. I puberteten utvikles alle ulikt, og derfor er folk ofte veldig modne eller umodne i forhold til alderen sin. Du beskriver at denne gutten er 3 år yngre enn deg, men veldig moden. 3 år er ikke så mye, hvis du for eksempel tenker på noen som er 18 og 21, mens mellom 11 og 14 er det litt annerledes. Det kan fungere mellom dere, og det kan gå dårlig, uten at det nødvendigvis har noe med alderen deres å gjøre. 

Dere kan være kjærester hvis dere begge vil, men husk at han er under seksuell lavalder når han er 13. Aldersforskjell kan også by på andre utfordringer, da du sannsynligvis starter på videregående før ham, dere har kanskje ulik vennegjeng osv. 

Det at andre kaller deg pedofil bør du ikke ta deg nær av. Dersom dette blir et stort problem kan det gå over til mobbing og du bør isåfall si ifra til noen og få hjelp og støtte. 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er det aldersgrense på prevensjon?