Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kjæresten min slikker meg rundt munnen hver gang vi kliner, noe jeg ikke liker. Hvordan og når kan jeg si ifra? Tok også handa si innom shortsen og holdt på rumpa mi. Vil han noe mer enn å kline?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år, og jeg og kjæresten min kliner hver gang vi er hjemme hos han. Men han slikker meg rundt munnen min når vi kliner og jeg liker ikke dette, kan jeg si ifra om det eller bør jeg vente til vi har stoppa å kline? Og sist gang vi klina så tok han hånda si inni shortsen min og holdt på rumpa mi mens vi klina, betyr det at han vil noe mer enn å bare kline? Hilsen jente 14 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg forstå at du ikke liker måten kjæresten din kysser deg på og at du føler deg usikker på hva hans beføling av kroppen betyr. I frykt for å avvise han, blir du kanskje litt utydelig i dine signaler overfor han.

De fleste ungdommer er usikre på hvordan man skal gå frem de første gangene man kysser og er intime med en kjæreste. Det er derfor viktig at man kjenner etter hva som er greit og ikke for den enkelte. Alle er forskjellige.

Å kysse er noe av det mest nære og intime to kan gjøre. Når man kysser en kjæreste, er det viktig å være sensitive overfor hverandre, slik at man tilpasser kyssets intensitet med den andres følelser. Er man ikke samstemte, vil et kyss kunne føles som et overgrep for den andre. det samme gjelder også å bli tatt på og befølt på kroppen, dersom man ikke føler seg klar for dette.

Det kan det virke som kjæresten din går litt fort frem og at han i sin kåthet, ikke senser om du gjengjelder kysset og tegnene hans. At han tar deg på rompa, viser at han prøver å "ta et steg videre". Om du ikke er bekvem med dette, så bør du ta hånden hans vekk og si ifra om at han går for fort frem for deg, og at du ikke er klar for dette. Slik du beskriver situasjonen, er dere ikke samstemte nok og det blir ikke bra for hverken deg eller kjæresten din.

For at det skal bli bedre for dere begge, er det viktig at dere snakker sammen. Når han kysser deg eller tar på deg på en måte du ikke føler deg klar for, bør du stoppe opp å si at du ikke liker at han gjør sånn.

Det er derfor viktig at du sier ifra til kjæresten din om hva du synes er greit og ikke når det gjelder både kyssing og befølelse på kroppen. Skal dere få det fint, trenger dere også være åpne overfor hverandre.

Legger også ved et par artikler du kan lese!

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex