Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 17 og forelsket i en på 26 år, men han vil ikke bli sammen med meg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 17 år gamel jente som e litt forviret her. Jeg har følelser for en gutt som er 26 år,og han følemser for meg og. Men han har ikke lyst å bli sammen med meg for æ blir 18 år. Hva skal æ gjøre me det?? Også har jeg et til problem her,når æ har såpass følelser for han som e 26 år gamel. Så vet æ ikke hvordan foreldrene mine kommer til å reagere på det.. Hvordan skal æ si det til dem?? Har gruet meg til å forteller det i en godt stund no.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at om du er så forelsket i denne gutten, at du ønsker å bli kjæreste med ham. Men jeg forstår også at både du og han har tanker om at aldersforskjellen kan være en utfordring.

Les mer om aldersforskjell og kjæresteforhold.

Og det er kanskje alle disse utfordringene denne gutten også tenker på? Du kan nok ikke tvinge ham til å gå inn i et forhold til deg før han er klar og det er det viktig for deg å respektere. For jeg har nemlig ingen gode tips å komme med om hvordan du skal kunne overtale ham på noen som helst måte. Dessuten er nok ikke det riktig, så kanskje det beste vil være å forsøke å holde ut til du når den magiske 18 års dagen?

Jeg forstår også at du kunne tenke deg å fortelle dine foreldre om denne gutten som du er forelsket i, samtidig som du gruer deg. Hva er det du tenker kommer til å skje om du forteller dette til dine foreldre? Mange ganger går slike ting mye bedre enn fryktet. Og hvis de reagerer negativt, hvor lenge tror du de orker å være sinte eller sure? Kan du tåle deres reaksjon? Og hva er det verste som kan skje? tenk litt på svarene på disse spørsmålene.

Men kanskje du skal vente til dere virkelig blir et par? Eller synes du det er vanskelig å skjule dine følelser? Det er jo ofte det. Hvis du bestemmer deg for  å fortelle det, kan du jo kanskje innlede en samtale med et spørsmål om første gang de ble forelsket? Så får du kanskje spørsmål tilbake om du er forelsket, dermed er samtalen i gang.

Ellers kan lese denne artikkelen om hvordan snakke med foreldre om vanskelige ting. kanskje du finner noen råd og tips du kan benytte?

Håper dette var til noe hjelp.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell