Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men jeg vet ikke om han liker meg tilbake! Hjelp!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år.. det vil si at jeg skal begynne i 9. Klasse til høsten. Jeg har to guttebestevenner og jeg har hatt sterke følelser for han ene siden jeg gikk i 6. Meg og han går ikke i samme klasse... men vi går sammen hjem etter skolen hver dag. For en liten stund tilbake begynte vi å tekste mer og han ville hele tiden klemme meg og snakke med meg lenge. Vi snakket mye om følelser og dype ting. Men etterlever har det blitt sånn at han ikke svarer når jeg chatter han og han går uten å stå å snakke etter skolen, han klemmer meg heller ikke lengre og holder mer avstand. I tilleg så har jeg en venninne som vi ble kjent med da vi begynte på ungdomsskulen, hun liker også han, og hun er veldig frampå og flørter med han. Jeg har ikke lagt merke til at han har gitt henne mye mer oppmerksomhet eller noe, men jeg er fremdeles redd for at han liker henne og at de kommer til å bli sammen. Hvis de blir sammen vet jeg ikke hva jeg hadde gjort! Kan jeg få tips til hva jeg kan gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så han har tatt litt distanse til deg. Hvorfor virker det ikke som om du vet, men det er kanskje ikke så viktig? Men du vil jo selvfølgelig at dere skal få kontakten tilbake igjen! Da er det kanskje viktig at du tar tak i situasjonen og gjør så godt du kan for å få opp kontakten med han igjen når skolen starter. 


Du kan jo kanskje prøve å ta opp kontakten med han igjen på sosiale medier, til å begynne med, og så begynne å snakke mer og mer med han igjen etter det igjen. Hvis du liker han så burde du vel prøve å gjøre noe med det? 

Det kan jo også hende at han liker denne andre jenta, men det tror jeg ikke du bare burde anta. Det er jo absolutt ikke sikkert, så ikke ta sorgen på forskudd. 

Dette ordner seg nok. Les artiklene under for ekstra tips. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Jente og gutt smiler til kamera (colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse