Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å bli tiltrukket av eldre menn?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Er det vanlig å bli tiltrukket av eldre menn? Jeg er snart 19 år og jeg har aldri hatt kjærest eller vert tiltrukket av noen på min alder. Jeg blir alltid tiltrukket av menn som er i 30-40 årene. Er dette normalt? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18, snart 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er noen som tiltrekkes eldre menn. Akkurat hvor vanlig det er, er det ikke forsket på. 
Mange lever helt fint med tiltrekningen og nyter seksuelle fantasier og tanker rundt eldre menn generelt eller noen de liker ekstra, spesielt. Andre finner eldre menn som de dater og innleder forhold til. Andre igjen finner unge menn som er veldig voksne i sin personlighet. Man kan også arbeide med å lære seg å tiltrekkes jevnaldrende menn. Tiltrekning kan beskrives som et språk. Det blir om å lære seg et nytt språk, øve seg på å finne trekk ved en ung manns personlighet og utseende som man liker. 
Det kan være vanskelig å date og ha forhold til eldre menn. Man lever i to forskjellige verdener. Referansene er så forskjellige. En eldre menn har jobb, bolig, kanskje lån, familie; gamle foreldre og noenlunde jevnaldrende søsken, kanskje har de barn,en ekskone eller to, og venner på egen alder. Eldre menn liker det eldre menn gjør, kanskje jakt og fiske, ferier i syden, gå på pub med (jevnaldrende) kompiser. Når man er snart 19 år er studielivet eller arbeidslivet akkurat begynt. Man er kanskje opptatt av å feste, gå på byen, se hippe serier, høre ny musikk, kanskje shoppe, gå på kafe og være med (jevnaldrende) venner. 
Hvis man finner en eldre mann, kan det likevel gå fint lenge. Men når den som er eldre blir gammel, er man selv enda ung og da kan problemene bli mer uttalte. 
Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare kan du ta med utskrift/screenshot av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse