Hopp til hovedinnholdet

Kjæreste som blir lett sint og føler seg verdiløs. Hvordan kan jeg støtte han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Kjæresten min blir lett sint. Han kan få moren sin til å gråte, faren vet ikke hva han skal gjøre. Moren prøver sitt beste å få han til å innse at han er god til noe, at han får til ting å bruker eksempler som håndballbanen. Men han selv føler seg verdiløs, å har gitt opp skolen. Han har nesten ikke vært i timene de siste 3 ukene. Å jeg lurer på hvordan jeg kan støtte han? Hva kan jeg si? Han tekster meg ofte og han føler seg bedre av å snakke med meg om det. Men jeg vet ikke hva jeg skal si, hvordan jeg kan støtte han. Han snakker også mye med både bup og ppt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 14 år

Du skriver at kjæresten din lett blir sint. Han føler seg verdiløs og har gitt opp skolen. Han snakker med Ppt og Bupa. Du lurer på hvordan du kan støtte han og hva du kan si.

Først vil jeg si at kjæresten din er heldig som har deg som stiller opp for han, og det er en flott ting at han føler seg bedre av å snakke med deg. Samtidig er det viktig å si at hvordan kjæresten din har det ikke er ditt ansvar. Jeg vet ikke hvor gammel han er, men det er hans eget og foreldrenes ansvar at han får den hjelpen han trenger. I og med han snakker med både PPT og Bupa kan det også se ut som at han får en del hjelp. Det er også viktig å si at du ikke er ansvarlig for hva han sier eller gjør når han blir sint. 

Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal si når andre har det vanskelig, og noen ganger trenger man ikke å si så mye heller. Noen ganger er det beste man kan gjøre å lytte.. I og med han sier at det hjelper å snakke med deg tipper jeg at det du gjør og/eller sier i dag er godt nok :) 

Når jeg skriver til deg blir jeg også nysgjerrig på om du har noen du kan snakke med. Å være 14 år og skulle støtte en kjæreste som blir fort sint og som kjenner seg verdiløs høres tungt ut! Jeg håper du kan få til å snakke med noen, f.eks helsesøster eller andre voksne du stoler på. Når du tar vare på deg selv og hvordan du har det, blir det også lettere å være en god venn og kjæreste. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse