Hopp til hovedinnholdet

Liker bestevennen min bedre enn kjæresten, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en kjæreste i et år. Og jeg har fått en ny bestevenn som er en gutt.. Og jeg har kanskje fått mere følelser for han enn det jeg har for kjæresten min. Og jeg føler meg bare så grusom! Og det verste er at han (bestevennen) er veldig mye oppå meg i det siste. Han klemmer meg osv. Og jeg klarer ikke å trekke meg vekk når han klemmer meg, holder rundt meg, stryker hånden min. Og jeg tror det er fordi jeg kanskje begynner å like han. Og jeg føler meg grusom mot kjæresten min.. Hva skal jeg gjøre ???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår at dette er vanskelig for deg. Du står i et vanskelig valg og det er tøft å såre noen man er glad i. Det er likevel ingen grunn til at du skal føle deg grusom - for det er du ikke. Du kan ikke noe for det du føler, selv om det er lett å føle seg kjip når du får følelser for en som ikke er kjæresten din. I ditt tilfelle kan det være fint om du tenker godt over hva du egentlig ønsker. Ikke ta noen forhastede beslutninger som du kan komme til å angre på senere.

Selv om du føler at du liker kompisen din bedre enn kjæresten din akkurat nå, betyr ikke det at du alltid vil føle det slik. Kanskje det bare er et lite "crush" eller en fase. Gi det tid og se hva du føler når det har gått en liten stund. Dersom du fortsatt liker bestekompisen din best etter dette, kan det være lurt å snakke med kjæresten om det og eventuelt avslutte forholdet. Det vil nok være for det beste dersom du faktisk har følelser for en annen. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Hvordan gjøre det slutt?

Jente tenker (colourbox.com)

Forholdet er ikke som det en gang var, og du vil gjøre det slutt. Du vil gjøre det minst mulig ubehagelig for deg selv og uten at noen blir såret. Problemet er; hvordan skal du gå fram?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap