Hopp til hovedinnholdet

Føler meg som et andrevalg når det kommer til gutter.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem som går ut på at jeg alltid føler meg som et andrevalg når det gjelder gutter osv. Jeg er bare den de går til når alle andre er opptatt. Bestevenninna mi har akkurat slått opp med typen sin som hun hadde vært med i ca 1 år. Nå har den følelsen av å være et andrevalg kommet tilbake dobbelt så ille som før. Jeg blir ikke engang snakket med. Jeg klarer ikke bestemme meg om jeg burde prøve å være litt «løs» å bli skikkeli flørtete eller om jeg bare burde være meg selv, noe som også blir veldig vanskeli når jeg er med henne og gutter samtidig. Hva synes dere? Jeg har til og med blitt fortalt at alle ser på meg som et «andrevalg» og at folk bare prøver seg på meg når de ikke klarer å få venninnene mine. Jeg har blitt fortalt at jeg ikke er like fin som venninnene mine, men også at jeg er fin nok til å komme på 2. Plass lizm. Jeg har fortalt noe av dette til dem, men de sier bare at når jeg er med noen så er de glade på mine vegne. Er jeg slem som tenker slik jeg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Det er veldig trist å høre at du føler det slik du beskriver. Ingen ønsker å være et andrevalg for noen, og det å høre slikt kan selvsagt være veldig sårende.

Jeg tenker at det er viktig at du er klar over at dette ikke stemmer. Det er ikke slik at alle vil ha venninnene dine, og at de bare vil ha deg når de er opptatt. Alle mennesker er forskjellige og liker forskjellige ting. Det handler om hva man tiltrekkes av. Derfor er sansynligheten liten for at alle liker venninnene dine bedre enn deg. Det er nok noen som liker deg best, med det er ikke alltid så lett å legge merke til slikt. Vi mennesker er dessverre mye flinkere til å legge merke til den negative oppmerksomheten vi får, og glemme eller overse den positive.

Du sier at du ikke klare å bestemme deg for om du skal endre deg eller ikke, og det er det veldig trist at du sier. Selvfølgelig skal du ikke prøve å forandre deg for at noen skal like deg bedre. Du er mer en god nok akuratt slik du er, og antagelig så er det veldig mange som liker deg allerede. Kanskje kan du oppleve at noen av jentene får mer oppmekersomhet enn deg selv, men det betyr ikke at du ikke er god nok. Det at noen får mer oppmerksomhet enn andre kan være litt trist, men det betyr ikke at ALLE liker de bedre enn deg. Jeg er helt sikker på at for noen så er du førstevalget. Det er bare det at man selv har lettere for å oppleve det som er negativt som sterkere.

Ikke la noen bygge deg ned ved å si slike ting til deg som du nevner. Det er ikke sant at du er noe mindre god en venninnene dine, og det er det viktig at du vet. Husk også at utseende overhodet ikke er alt som betyr noe, det er mye viktigere å for eksempel trives med den man er som person, og å være et menneske som folk liker å være rundt.

Jeg legger ved noen artikler som kan være veldig gode å lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse