Hopp til hovedinnholdet

Hun er forelsket i en voksen gutt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg at forelsket i ein gutt som er voksen og vi bur i to forskjellige plass kva gjør eg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Det er ikke alltid lett å velge hvem man skal forelske seg i. Følelsene bare kommer og det finnes ingen knapp som man kan bruke til å skru de av igjen.

I ungdomstiden er det gjerne slik at man forelsker seg ofte - og at følelsene slukner relativt fort. Tror nok at dette handler om å vokse opp, men sier ikke at dette er mindre vondt eller slitsomt for det.

Han er en voksen mann med voksne behov, mens du fortsatt er en ungdom. Jeg vet at det ikke er så lett å glemme en gutt som man er forelsket i, men jeg tenker at det er lurt å prøve og være realistisk.

Prøv å finne på noe hyggelig sammen med venner. Ikke bare sitt hjemme å tenk på denne gutten, dette gjør det bare verre for deg. Fortsett å være den glade jenta du er, vis deg fra din beste side. Det vil bli lagt merke til:) En dag treffer du nok en gutt som du blir glad i, selv om du kanskje tror at dette er umulig nå. Jeg tror at du skal gi deg selv tid og rett og slett se hva som skjer.

Jeg legger også ved noen artikler som handler om forelskelse og forhold du kan lese.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse