Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er jente på 20 år som er veldig forelsket. Han har kjæreste som han sier betyr alt for han. Han var tidligere interessert i meg og spurte meg sist for ett år siden. Jeg avviste han begge gangene. Jeg har det vondt. Hvordan glemme han?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 20 som er veldig forelsket, men han jeg er forelsket i har en kjæreste, og det kunne vært meg, vi gikk på samme skole, og han var interresert i meg, jeg så ikke hva jeg hadde foran meg, og avviste ham, han prøvde igjen for et år siden, da fikk han enda en avvisning, etter det så jeg han ikke på lang tid, og for et par uker siden møtte jeg ham igjen på studier, men nå har han kjæreste, og i det siste er jeg blitt forelsket i ham, jeg spurte ham til og med om det var alvor mellom ham og kjæresten hans (kunne jo ikke skade), og han svarte at hun betydde alt for ham, og da skjønte jeg jo selvsagt at slaget var tapt for lengst, jeg ergrer meg slik over det, jeg klarer ikke å komme meg over det, men jeg vet jo at jeg ikke har andre muligheter, men jeg vil bare ha ham, jeg ligger å gråter nesten hver kveld i flere timer, og hamrer løs på tingene mine af ren frustration. Gi meg råd til å glemme denne gutten og til å tilgi meg selv, vær så snill.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Forelskelse og kjærlighet er komplisert og kan være veldig smertefullt, når følelsene ikke stemmer samtidig hos begge parter. 

Det du opplever, kan sammenlignes med kjærlighetssorg, og det er vondt og kan ta litt tid. Ved å akseptere situasjonen og ta tak i livet ditt, vil det nok likevel gå lettere.

Jeg forstår at du bebreider deg selv, for å ha latt to sjanser gå fra deg. Men husk, du var jo ikke forelsket i han de gangene han spurte deg. Skulle du da ha valgt å bli sammen med han? Det hadde nok sannsynligvis ikke blitt det samme som om du hadde vært forelsket.

Noen år er gått og du ser han på en ny måte. Man styrer ikke selv når forelskelsen rammer. Forsøk derfor å ikke bebreide deg selv. Å erkjenne at du er forelsket i en gutt som har kjæreste, er noe annet. Det kan skje alle. Du trenger å finne gode strategier for deg selv, for å godta situasjonen.

Jeg vil råde deg til å erkjenne situasjonen og gå videre. Så får tiden vise. Sørg for å være på andre arenaer enn denne gutten oppholder seg. Vær med venner og engasjer deg i skole, aktiviteter og interesser. Kanskje kan du også reise bort en helg til familie eller venner, slik at du får positive opplevelser.

Kanskje kan det også være greit å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være familie eller venner, som kan gi deg trøst. Å kunne gråte og få forståelse og trøst hjelper.

Jeg legger ven noen artikler du kan lese.

Håper rådene kan være til litt hjelp.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse