Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år og er sammen med en som er 18. Foreldrene mine sier at jeg ikke får være sammen med han. Han er lærling på skolen der jeg går, og jeg vil ikke være grunnen til at han kan miste jobben.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er sammen med en som er 99 er selv 02. Vi er veldig glade i hverandre og har ingen problemer der. vi har kjent hverandre hele livet. Men mine foreldre ønsker ikke at jeg skal ha guttevenner over 16, de vet ikke at vi er sammen pga de liker han ikke da han kjøper snus til meg det er noe de er klar over (ja jeg er klar over konsekvnesene og alt det dær) de har sagt at jeg ikke får være sammen med han på fridtiden. Det er og ett annet problem. Vårt forhold har vært hemmelig da han er lærlig på skolen jeg går på. Det går nå usanne rykter om at sfo elever har sett oss kline på skolen etc å det er ikke sant, vi har holdt alt på utsiden av skolen. Men jeg vil jo ikke være grunden til at han kan mista jobben. Jeg har selv et anstrengt forhold til mine foreldre og vil egt ikke gjøre ting værre men jeg kan jo ikke noe for hvem jeg har følelser for. Å de kjenner han ikke, de kjenner heller ikke meg (har andre voksene jeg snakker med) å de dømmer han, han er egt værdens hyggeligste å snilleste

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du er 15 år, og er sammen med en gutt som er 18. Foreldrene dine vet ikke at dere er sammen, og de vil ikke at du skal være sammen med han på fritiden. Du sier at forholdet deres er hemmelig, da han er lærling på skolen. Nå har noen sfo-elever fortalt at de har sett at dere klinte på skolen, noe du sier ikke er sant. Du er nå redd at du skal være skyld i at han kanskje kan miste jobben. Du skriver at du ikke kan noe for at du har følelser for han.

Det er lett å skjønne at du synes du har kommet i en vanskelig situasjon. Det er sant det du skriver; det er ikke lett å styre hvem man får følelser for!

Jeg tenker at det ikke er greit at et forhold må holdes hemmelig. Både dine foreldre - og skolen som er hans arbeidsgiver - vil få vite dette før eller senere - og da er det best at de får vite det av dere, og ikke som et rykte.

Dersom dere ønsker å være et par, vil jeg anbefale at du forteller om dette hjemme. Inviter han hjem på besøk, slik at foreldrene dine får hilse på han. Det er mye større sjanse for at de etter hvert kanskje vil akseptere/like han dersom dere er åpne og ærlige.

Når det gjelder jobben hans, må han informere arbeidsgiver. Det kan være at arbeidsgiver sier at det ikke er mulig for han å fortsette som lærling ved skolen. Kanskje kan han få lærlingeplass ved en annen skole?

Dersom du vil diskutere saken ansikt til ansikt med en nøytral person, kan du kanskje ta kontakt med helsesøster på skolen? - eller en annen voksenperson som du stoler på.

Du kan lese mere om det jeg har skrevet - og mere til - i vedlagte artikler.

Masse lykke til - og takk for at du skriver til ung.no!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse