Hopp til hovedinnholdet

Det er en gutt jeg liker utrolig godt, men det er fem år mellom oss og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en 15 år gammel jente. Jeg har holdt på en stund med en som kommer fra ålesund og jeg er fra trondheim. Jeg har alltid trodd at han var 98 og jeg 02. Som vil si at han er 19 og jeg 15 år gammel. Men idag fant jeg ut at han er 20 og er 97. Jeg liker han utrolig mye og en gutt har aldri vært snillere mot meg. Han bryr seg om meg og er alltid der for meg når jeg trenger han. Men jeg blir så frustrert fordi jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er jo tross alt 5 år mellom oss. Jeg trenger hjelp, vær så snill å si hva jeg burde gjøre. Jeg vil liksom heller ikke såre han. Fordi jeg hater å såre mennesker jeg er glad i:(((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så fint å høre at du har møtt en gutt som du liker veldig godt, som bryr seg og er snill med deg. Jeg forstår godt at det er en god følelse, samtidig som du syns det er vanskelig når han er 5 år eldre. Det hender noen ganger at man forelsker seg i noen som er en del eldre, og særlig er det mange jenter som forelsker seg i eldre gutter.

Slik jeg forstår det du skriver er du mer usikker nå som du vet at det er 5 år mellom dere og ikke bare 4 år. Hvis det kun er det ene året du opplever som vanskelig, så tenker jeg ikke at det er noe galt i å fortsette å holde på meg han for å se hvor dette fører. Men dersom du ellers er mer i tvil om hva du føler for han og om du ønsker å satse på dette når det er en aldersforskjell mellom dere, så tenker jeg at det er viktig at du gjør det du føler blir mest rett for deg. Selvom det er trist å såre andre, så er det viktig å være ærlig med seg selv og holde på meg noen fordi man selv vil det. Du kan ikke holde på meg han kun for ikke å såre han, og det tror jeg du forstår.

Dersom du velger å fortsette og se hva som skjer videre er det bare viktig å være klar over at det kan være vanskelig å være sammen med (eller holde på med) noen som er mye eldre enn deg. Pass på å bli godt kjent med han og bli sikker på hvor han vil med dette. Du er litt ekstra usatt for å bli utnyttet når du er så ung i forhold til han. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold der noen av utfordringene med det å være sammen med noen som er mye yngre eller eldre er beskrevet. Les den og tenk godt over hvordan du tror ting vil løse seg mellom dere.

Lykke til!


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell