Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en kjæreste, men vi klarer ikke prate sammen. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste og vi har vært sammen i 4 år! Vi snakker aldri sammen på skolen fordi vi er redd for å si noe galt så den andre slår opp. Tips til hvordan d blir lettere og snakke me han??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Følelser og kjærlighet kan til tider være komplisert. Til tider kan det faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Å vite hva man skal si, hvordan man skal oppføre seg og hva den andre tenker og føler er ikke alltid like lett å vite. 

Om dere begge føler at dere begge er redde for å si noe galt, så tenker dere i det minste likt. Dette er en stor fordel når man skal prøve å bryte isen. 

Min anbefaling er å ta en ordentlig prat med ham om dette. Du bør nok fortelle en del om hvordan du føler forholdet er, og han bør nok også gjøre det samme. Hvorfor tror dere dette er vanskelig? Hvorfor klarer dere ikke prate sammen? Hva kan dere gjøre for å gjøre det enklere? 

Hva du bør gjøre etter det avhenger helt av hvordan samtalen går. Det er viktig at dere ikke gir opp med en gang. Samt, om dere finner ut at det faktisk er veldig vanskelig å prate sammen, så bør dere kanskje revurdere forholdet deres. 

Jeg vet dette kan virke tøft, men jeg tror og håper du vil føle deg bedre til slutt!

Under legger jeg ved noen artikler som jeg både tror og håper kan være til videre hjelp.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper dette ordner seg for deg! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse