Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en gutt i klassen. Hvordan skal jeg få ham til å like meg tilbake?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er forelska i en gutt i klassen drit mye! Jeg vet ikke om han liker meg men jeg har et ørlite håp om derfor jeg merker han ser på meg av og til og ikke har vært sammen med noen jenter. Han vet jeg liker han og jeg vil egentlig være mer enn venner... Men da jeg spurte han om å bli sammen sa han nei. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å like like meg. Kan dere hjelpe meg med det?? PS: Har lest mange artikler på Ung.no men det hjalp ikke særlig.... Jeg synes dere burde skrive litt om hvordan det er å være forelsket når man er 13 år og hvordan få den gutten/jenta til å like deg i 13 års alderen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse og kjærlighet kan til tider være komplisert. Til tider kan det faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Å vite hva den andre føler og tenker og hvordan man skal få den andre til å like deg er ikke alltid lett å vite. Dermed har jeg forståelse for at du kanskje er litt forvirret akkurat nå. 

Å få noen til å like deg kan være en ganske vanskelig oppgave. Dette er mest på grunn av det ikke er så veldig mye forskjellig man kan gjøre. Det du kan og bør gjøre er å vise interesse for denne gutten, spør om hverdagen hans og vær vennlig. Man blir automatisk bedre likt om man viser interesse for andre. 

Annet enn å være hyggelig og vise interesse for ham, er det ikke annet stort du kan gjøre. Ha jevnlig kontakt og prøve å flørte med ham. 

Mange kan kanskje begynne å tenke at de bør endre seg veldig mye for at en annen person skal like dem. Ikke gjør dette. Det er på ingen måte verdt det. Om du velger å endre deg og være en annen person enn deg selv, så vil det bare ende med at denne gutten vil like en annen versjon av deg og ikke den faktiske deg. 

Dessverre så er det ikke alltid følelsen er gjensidig. Det er ikke sikkert at han kommer til å like deg tilbake. Naturligvis er dette svært synd, men det å bli avvist er en naturlig del av det å vokse opp. Forelskelser kommer og går. Samt, jeg har god forståelse for at det kan være tøft å godta.

Oppsummert - ha jevnlig kontakt med ham. Vær vennlig og vær interessert i ham! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper og tror kan være til videre hjelp. 

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper dette ordner seg for deg!

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse